Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss

 

Lars Rönnbäck har en bakgrund som neurobiolog med intresse av hjärnans stödjeceller, de sk gliacellerna. Lars Rönnbäck har arbetat med metodik för att försöka förstå signaleringen mellan hjärnans celler, inte minst mellan nervceller och gliacellerna. Med denna kunskap har Lars Rönnbäck formulerat en hypotes om uppkomsten av den mentala uttröttbarheten, där svikt av hjärnans gliaceller, fr.a. astrogliacellernas omhändertagande av glutamat, står i centrum."

 

 

Birgitta Johansson är specialist i neuropsykologi, och har även en neurobiologisk bakgrund. I kontakten med alla människor som haft en skallskada, stroke eller andra neurologiska sjukdomar har uttröttbarheten varit ett centralt problem. Förståelsen för hur stor betydelse uttröttbarheten har, både för ett fungerande arbetsliv som för de vardagsnära relationerna har vuxit fram. Forskningen vi bedriver idag ger möjlighet att förena den kliniska erfarenheten med neurobiologi och neuropsykologi.

 

 

Samverkar i forkningsprojket med

Elisabeth Nordquist-Brandt, överläkare
Stroke Forum i Göteborg och neurosjukvården Sahlgrenska Universitetsjukhuset i Göteborg

Gunnel Carlsson dr med vet/leg arbetsterapeut
Institutionen för neuovetenskap och fysiologi, Sahlgrenska akademin
Gunnel.Carlsson@neuro.gu.se

Helena Bjuhr, leg psykolog och lärarutbildad vid Center for Mindfulness, University Medical School, Univeristy of Massachusetts.
Primärvårdens Nivå 2 team i Uddevalla/Rosenhälls Sjukgymnastik samt Mindfulnessakademin.
helena@mindfulnessakademin.se

Olle Bunketorp, överläkare, verksamhetsansvarig, Trafikskaderegistret, Ortopedi, Sahlgrenska universitetssjukhuset
Docent i Trafikmedicin, Avdelningen för Ortopedi, Institutionen för kliniska vetenskaper, Sahlgrenska Akademin, Göteborgs universitet

Clas Mannheimer, professor i klinisk smärtforskning, smärtcentrum Sahlgrenska-Östra, även verksam vid smärtcentrum vid Kungälvs sjukhus.

 

 

Lasse
Sidansvarig: Birgitta Johansson|Sidan uppdaterades: 2012-05-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://mf.gu.se/om-oss/
Utskriftsdatum: 2017-08-22