Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Hundra miljoner till cancerforskning vid Göteborgs universitet

  [2018-11-14] Cancerfonden delar ut närmare 630 miljoner till cancerforskning under nästa år. Av dessa går nästan hundra miljoner till Göteborgs universitet. Hjärnkirurgen Asgeir Jakola provar en ny behandlingsform för den aggressiva och elakartade hjärntumören glioblastom, och är en av forskarna som får ta del av satsningen.

 • Stärkta data för att antioxidanter påskyndar spridning av malignt melanom

  [2018-10-29] Nu läggs ytterligare bevis till kopplingen mellan intag av kosttillskott med antioxidanter - och ökad tumörtillväxt. Försök på djur och mänsklig cancervävnad bekräftar att tillskott av vissa antioxidanter ökar tillväxten av den svåra hudcancerformen malignt melanom.

 • Drygt 190 miljoner från VR inom medicin och hälsa

  [2018-10-26] 41 forskare vid Göteborgs universitetet får dela på totalt strax över 190 miljoner i 2018 års utdelning från Vetenskapsrådet inom medicin och hälsa. Fem av dessa är yngre forskare som får sex miljoner kronor vardera i etableringsbidrag.

 • Tarmfloran kan producera ämnen som bidrar till diabetes

  [2018-10-25] Tarmfloran har en förmåga att påverka hur celler svarar på insulin, och kan på så sätt bidra till utvecklingen av diabetes typ 2, visar en studie publicerad i tidskriften Cell. Fynden påvisar en sjukdomseffekt som tidigare inte varit klarlagd.

 • Nya upptäckter om slemhosta och kronisk lungsjukdom

  [2018-10-24] Rejäl slemhosta som final på förkylningen, känns det igen? I två studier förklaras nu avgörande mekanismer i både sjuka och friska luftvägar, och vad som sker vid kronisk lungsjukdom som cystisk fibros och KOL.

Fler nyheter...

Sidansvarig: Birgitta Johansson|Sidan uppdaterades: 2018-04-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?