Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Patrik Rorsman får Nordiska Medicinpriset 2018

  [2018-12-12] Patrik Rorsman, professor i cellulär endokrinologi vid Göteborgs universitet, är en av två mottagare av årets Nordiska Medicinpris. Han får priset för sina grundläggande studier om cellulär och molekylär reglering av hormonproduktion av olika celler i bukspottkörteln, och för att han klargjort hur dessa celler reagerar på förändringar av blodsockerkoncentration.

 • Forskning om antibiotikaresistens får 25 miljoner från VR

  [2018-12-11] Vetenskapsrådet har beslutat att anslå drygt 25 miljoner kronor de närmsta sex åren till en tvärvetenskaplig forskningsmiljö under ledning av professor Joakim Larsson vid institutionen för biomedicin, Göteborgs universitet.

 • "Nej till fler utbildningsplatser på sjuksköterskeprogrammet"

  [2018-12-05] Diskussionen om platsantal och kvalitet på landets sjuksköterskeutbildningar tar nu ytterligare fart. I en debattartikel lyfter företrädare för Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet fram konsekvenser av volymökningar och sjunkande antagningspoäng.

 • Immunterapi räddar många liv - men skulle kunna hjälpa ännu fler

  [2018-12-03] Årets Nobelprisvinnare i medicin har revolutionerat behandlingen av cancer med immunterapi, som innebär att en av fem patienter med spridd hudcancer kan botas. Men hälften av patienterna med metastaserad malignt melanom blir inte hjälpta av den nya behandlingen. Forskare på Sahlgrenska Cancer Center och i Melanomteamet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset försöker tillsammans förstå varför immunterapi har så varierad effekt på olika patienter. / Läs hela artikeln i Akademiliv

 • Joakim Larsson på lista över världens mest citerade forskare

  [2018-12-01] Joakim Larsson, professor i miljöfarmakologi, är den senaste vid Göteborgs universitet som tagit sig in bland världens mest citerade och inflytelserika forskare. 2018 har universitetet fem forskare på listan.

Fler nyheter...

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Birgitta Johansson|Sidan uppdaterades: 2018-04-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?