Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • "Nej till fler utbildningsplatser på sjuksköterskeprogrammet"

  [2018-12-05] Diskussionen om platsantal och kvalitet på landets sjuksköterskeutbildningar tar nu ytterligare fart. I en debattartikel lyfter företrädare för Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet fram konsekvenser av volymökningar och sjunkande antagningspoäng.

 • Immunterapi räddar många liv - men skulle kunna hjälpa ännu fler

  [2018-12-03] Årets Nobelprisvinnare i medicin har revolutionerat behandlingen av cancer med immunterapi, som innebär att en av fem patienter med spridd hudcancer kan botas. Men hälften av patienterna med metastaserad malignt melanom blir inte hjälpta av den nya behandlingen. Forskare på Sahlgrenska Cancer Center och i Melanomteamet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset försöker tillsammans förstå varför immunterapi har så varierad effekt på olika patienter. / Läs hela artikeln i Akademiliv

 • Joakim Larsson på lista över världens mest citerade forskare

  [2018-12-01] Joakim Larsson, professor i miljöfarmakologi, är den senaste vid Göteborgs universitet som tagit sig in bland världens mest citerade och inflytelserika forskare. 2018 har universitetet fem forskare på listan.

 • Peter Thomsen invald i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien

  [2018-11-28] Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) förstärker sin kompetens och sitt kunnande med hela tjugo nya ledamöter. En av de invalda är Peter Thomsen, professor i medicinsk biomaterialforskning vid Sahlgrenska akademin.

 • Nya kunskaper om hur barn växer under puberteten

  [2018-11-21] Barns spurttillväxt under puberteten betraktas ofta som en joker när deras längd ska följas och förutsägas. Men med nya rön och metoder går det att få en bättre bild av hur barn och ungdomar växer, framför allt under puberteten.

Fler nyheter...

Sidansvarig: Birgitta Johansson|Sidan uppdaterades: 2018-04-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?