Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Miljömedicinskt pris för forskning om svårbehandlad astma

  [2019-04-17] Ungefär var tionde person i Sverige har astma, och för vissa är sjukdomen synnerligen svår. Nu prisas forsknig i fältet när Madeleine Rådinger, docent vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, tilldelas Miljömedicinska priset 2019 av Cancer- och Allergifonden.

 • Professorer begär överprövning av oredlighet efter kritik från UKÄ

  [2019-04-16] Mot bakgrund av kritik Göteborgs universitet fått för bristande handläggning i två oredlighetsärenden, begär två professorer att besluten omprövas.

 • Lansering av on-lineutbildning i personcentrerad vård

  [2019-04-09] Post-it-lappar, samtal och praktiska övningar. Nu lanseras en on-lineutbildning i personcentrerad vård för olika yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården samt omsorg. Syftet är att öka patienters inflytande i vården.

 • Genombrott i förståelsen av hur vissa sarkom uppstår

  [2019-04-08] Uppkomsten av vissa cancersjukdomar inom gruppen sarkom är kopplat till en hittills okänd interaktion mellan olika proteiner. Fynden som presenteras öppnar för möjligheten att på sikt kunna pröva nya behandlingar mot dessa former av sarkom.

 • Ann Hellström utsedd till Wallenberg Clinical Scholar

  [2019-03-26] Professor Ann Hellström, överläkare och professor i pediatrisk oftalmologi, har utsetts till Wallenberg Clinical Scholar. Hennes forskning rör barn som föds extremt tidigt, och hon kartlägger vad som krävs för att barnens organ ska fortsätta att växa normalt även efter födseln.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Birgitta Johansson|Sidan uppdaterades: 2018-04-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://mf.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-04-19