Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Radiologer lär algoritm analysera hjärtbilder

  [2019-02-20] Den unika forskningsstudien SCAPIS blir utgångspunkt för ett av de första projekten inom Life Science att genomföras på samverkansplattformen AI Innovation of Sweden. I ett första steg ska datorerna lära sig analysera hjärtbilder tagna av datortomograf, och det är radiologer på Sahlgrenska Universitetssjukhuset som står för facit.

 • Storsatsning inom artificiell intelligens invigt i Göteborg

  [2019-02-19] AI Innovation of Sweden, som nyligen invigdes i Göteborg, är en av landets största satsningar inom artificiell intelligens. Satsningen finansieras av Vinnova och Västra Götalandsregionen, tillsammans med en lång rad partners, bland andra både Göteborgs universitet och Chalmers.

 • Den akademiska sidan av rättspsykiatrin

  [2019-02-18] Rågården i Gunnilse utanför Göteborg är inte bara en rättspsykiatrisk klinik för personer som dömts till rättspsykiatrisk vård. Den är också centrum för tvärvetenskaplig forskning inom rättspsykiatri där Peter Andiné och Thomas Nilsson bidrar med viktiga insatser.

 • Är du sjuksköterska och vill läsa vidare - se program med tidig antagning

  [2019-02-15] Nu öppnar den tidiga antagningen till några av våra vidareutbildningar för dig som redan är sjuksköterska. Det gäller Specilistsköterskprogrammen, Barnmorskeprgrammet och Mastersprgrammet i reproduktiv och perinatal hälsa, alla med start hösten 2019.

 • Första fingerfärdiga och kännande handprotesen implanterad

  [2019-02-05] En svensk patient med amputerad hand har blivit den första mottagaren av ett osseo-neuromuskulärt implantat som styr en mycket rörlig handprotes. Under en banbrytande operation placerades titanimplantat i bägge underarmsbenen. Från implantaten drogs elektroder till nerver och muskler, som både samlar in signaler som styr en robothand och förser den med känsel. Detta gör den till den första kliniskt framgångsrika, fingerfärdiga och kännande handprotesen som kan användas i vardagslivet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Birgitta Johansson|Sidan uppdaterades: 2018-04-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://mf.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-02-20