Julstad - Installation på Högskolan för scen och musik

Tid: 2018-11-29 kl 09:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1

Evenemangstyp: Aktivitet

Andra årets musik- och ljudproduktionsstudenter fick denna höst i uppdrag att skapa en interaktiv audiovisuell installation för Julstaden Göteborg som Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet deltar i. I arbetet inom projektet har de haft som konstnärligt fokus att uppmärksamma julens olika sidor och baksidor.

The Nobel Prize, Swedish Academia and Feminist Challenges to Institutionalization

Tid: 2018-12-10 kl 10:15
Plats: Institutionen för kulturvetenskaper, Vera Sandbergs Allé 8 - Vasa 1

Evenemangstyp: Seminarium

Föreläsare: Introduction: Mia Liinason. Read: Ahmed, Sara (2018) Confrontation? Blog post May 4, available at: https://feministkilljoys.com/2018/05/04/confrontation/

Musiklärarna spelar progressive pop & rock

Tid: 2018-12-10 kl 12:15
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Lindgrensalen, A302

Evenemangstyp: Konsert

Feta riff, udda taktarter, symfonisk ståt och hiskeliga vokalarrangemang: Musiklärarstudenterna tolkar progressive pop och rock.

Arbetsseminarium: Ettore Costa

Tid: 2018-12-10 kl 13:00
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6 - Room C454

Evenemangstyp: Seminarium

Utbildning, lärande och arbetsmarknad - med fokus på språk och integration

Tid: 2018-12-10 kl 13:15
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1 - Universitetsaulan

Evenemangstyp: Seminarium

I dag krävs det i regel utbildning utöver den obligatoriska för att komma in på den svenska arbetsmarknaden. För dem som har annat modersmål tillkommer problemet med att många jobb fordrar att man mer eller mindre har förmåga att hantera det svenska språket. Vid det här seminariet kommer sambanden mellan utbildning, språk, migration och integration i arbetslivet att belysas från olika håll. Fyra forskare medverkar och ger sina perspektiv på dessa frågor.

Sida 1 av 11

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-04-15