Sibelius - Brahms

Copland: Klarinettkonsert
Brahms: Symfoni nr 4
University of Gothenburg Symphony Orchestra
Dirigent: Anna Maria Helsing. Solist: Matilda Josefsson, klarinett.

Jean Sibelius skrev tondikten Finlandia 1899 - men titeln blev klar först senare: vid premiären i Helsingfors gick den istället under titeln Finland vaknar. Augusta Holmés kallas ibland kompositör av politisk programmusik. Ett exempel på detta är hennes symfoniska dikt Pologne. Coplands klarinettkonsert skrevs till jazzklarinettisten Benny Goodman. Här spelas solostämman av tidigare studenten Matilda Josefsson. Brahms fjärde symfoni från 1885 blev hans sista. Första framförandet ägde rum med tonsättaren själv som dirigent.

Datum: 2019-10-11

Kategorier: Musik

Arrangör: Högskolan för scen och musik

Plats: Artisten, Fågelsången 1