Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Svensk gastronomi - En global succé

Aktivitet

Välkommen att lyssna på Carl Jan Granqvist, Britt-Marie Mattsson, Karsten Tjurfell m fl som talar om mat, makt och människor. Symposiet kommer belysa den svenska framgången inom gastronomi och den framträdande roll den kommer att få vid världsutställningen 2020.

På samma eftermiddag träffas studenter, företagare och forskare för att diskutera restaurangers roll att påverka och förändra attityder och konsumtion till en mer hållbar värld. Deltagare på eftermiddagens workshop bjuds på lunch.




Välkomsthälsningar
- Eva Wiberg, Rektor Göteborgs universitet.
- Cecilia Schelin Seidegård, styrelseordförande Göteborgs universitet samt ledamot av Måltidsakademien.
- Lena Mossberg, styrelseordförande Centrum för Turism samt ledamot av Måltidsakademien.
Svensk gastronomi på export
- Carl Jan Granqvist och Karsten Thurfjell, ledamöter i Gastronomiska Akademien/Måltidsakademien talar om Credot - Upplevelsedimensioner av Europeisk Gastronomi samt informerar om bokverket "Swedish Gastronomy - a Global Success", en officiell skrift inför världsutställningen i Dubai, Expo 2020.
Svensk gastronomisk forskning
- Agneta Yngve, professor i kostvetenskap, Uppsala universitet informerar om svensk gastronomisk forskning.
Matens makt
- Britt-Marie Mattson, författare till boken Matens makt, Göteborgs-Postens förstereporter.
Svensk gastronomi på världsutställningen 2020
- Företrädare från Volvo talar om företagets engagemang i den svenska paviljongen vid världsutställningen Expo 2020 i Dubai.
Avslutning med summering av dagens symposium
- Cecilia Schelin Seidegård.

Workshop om restauranger och hållbarhet 12.00-16.00
Under eftermiddagen genomförs en workshop arrangerad av Centrum för Turism om restaurangers roll att påverka och förändra attityder och konsumtion till en mer hållbar värld.
Under en master kurs har studenter satt sig in i frågan och kommer med inspel dels i form av posterpresentationer dels i diskussioner. Tillsammans diskuterar vi det aktuella ämnet och kommer med innovativa förslag om hur restauranger kan bidra till hållbarhet på olika kreativa sätt. Workshopen hålls på engelska.
12.00-12.30 Studenternas posterpresentationer (sal E44)
Studenterna visar internationella föregångsexempel
12.30-13.30 Lunch, Handelshögskolan
Deltagare i eftermiddagens workshop bjuds på lunch
13.30-16.00 Workshop (sal C33)


Anmälan senast 9 sep här

Datum: 2019-09-16

Tid: 10:15 - 16:00

Kategorier: Ekonomi/juridik

Arrangör: Evenemanget anordnas av Gastronomiska Akademiens/Måltidsakademien i samarbete med Centrum för Turism, Göteborgs universitet.

Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1
B33,

Evenemangslänk: Läs mer om Svensk gastronomi - En global succé

Ytterligare information:
Svensk Gastronomi program 16 september 2019.pdf

Kontaktperson: Lena Mossberg

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-04-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?